Om oss

OM OSS

Vår berättelse

Det hela började 2015 med att Stina var arbetslös. Hon skrev en jobbannons om sig själv och satte en belöning på 10.000 kronor till den som ville ge henne ett jobb. Ann såg hennes annons i en Facebook-grupp om jobb inom hållbarhet, och svarade: "Jag har ett företag men kan inte anställa dig just nu, men det vore roligt att träffas eftersom vi båda bor i Luleå".

 

Så inleddes det som blev den sociala innovationen BeChange. De kombinerade Stinas expertis på yttre omställning med Anns expertis på inre omställning i ett flerstegsprogram. Syftet var att möjliggöra för människor att minska sin klimatpåverkan på ett effektivt och upplyftande sätt. 


VÅRT TEAM

Ann Murugan

VD, grundare & mental coach


Ann upplevde i sin ungdom stark oro för klimatet och det var hennes ilska över miljösituationen som drev henne. Under en resa i Himalaya förändrades emellertid hennes perspektiv. I ett möte med en tibatansk nunna insåg Ann att frustrationen stod i vägen för optimalt miljöarbete. Genom att vända sig innåt och utforska sina tankar och känslor förbättrade Ann sin förmåga att arbeta för en hållbar framtid, samtidigt som hon blev av med sin miljöångest.

Belinda Retourné

Praktisk coach


Belinda har jobbat med miljöfrågor i drygt 10 år. Med ett perspektiv från näringslivet, politiken och civilsamhället har hon ett tvärvetenskapligt angreppssätt på klimatfrågan. Belinda har gedigen erfarenhet av utbildning, folkbildning och föreläser kontinuerligt om miljö- och framtidsfrågor. Hon är även kommunikations- och pressansvarig på BeChange.

Stina Sundqvist

Grundare & praktisk coach


Stina är ekologen som jobbat länge med sin egen omställning. Parallellt försökte hon också coacha andra, men hade svårt att få dem att hålla uppe motivationen. Trots gedigna kunskaper på området, så upplevde Stina att det var tungt och begränsande att ställa om. Runt omkring henne gav många upp eller fick varierande resultat. Stina insåg då att känslolivet spelade en stor roll i effektivt hållbarhetsarbete.

Nina Österlöf

Praktisk coach


Nina är miljövetare och har jobbat med miljö- och hållbarhetsfrågor i över 10 år, framförallt vad gäller engagemangsskapande aktiviteter och få andra att känna att allt är möjligt. Genom föreningsliv, myndighetsarbete och företagande har hon erfarenhet av det mesta mellan naturvårdsbiologi, hälsa och cirkulär ekonomi. Hon är även vildmarksguide och har naturen som största källa till både kraft och hållbarhetsdriv.

Jessika Rabne Fredin

Mental coach


Jessika har en bakgrund som verksamhetsutvecklare inom produktutveckling på H&M. Trots ett stort engagemang och möjlighet att påverka bolaget i en mer miljövänlig riktning, så kände hon att hon ville lägga ännu större del av sin tid på hållbar omställning. Hon har ett starkt intresse för beteenden inom hållbarhet med studier i hållbar konsumtion och psykologi.

Carbon reduction,
happiness production!

BeChange är ett utbildningskoncept som hjälper dig minska dina utsläpp med fokus på bibehållen eller högre livskvalitet. För gröna, inspirerande och långsiktiga livsstilsförändringar!

Senaste nytt


BeChange släpper sin första onlinekurs

för privatpersoner. Start 3 september

2020. Läs mer


BeChange är med i Ashokas inkubatorprogram. Läs mer

November 2019
Kontakta oss


Email: info@bechange.se

Tel: 0738 707816 (Ann Murugan)

Behandlig av personuppgifter


Copyright @ All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept